У Києві пролунали вибухи, є загроза балістичних ракет

У Києві сьогодні ввечері, 5 серпня, пролунала серія вибухів. У столиці та в області працює ППО через ворожу повітряну атаку.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ та місцеві Telegram-канали.

У низці областей України оголосили повітряну тривогу, Повітряні Сили попереджають про активність ворожої авіації.

«Загроза застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена тривога! Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Прямуйте в укриття!», - йдеться у повідомленні.

Перші кілька вибухів у столиці пролунали близько 23:00. Згідно з інформацією місцевих, у столиці загалом пролунали 10 вибухів.

Військові попереджають про рух ворожої повітряної цілі у бік Київської області та закликали жителів Києва перебувати в укриттях. Ще відомо про загрозу «шахедів» із Чернігівської та Сумської областей.

Згодом мер столиці Віталій Кличко та очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомили про роботу протиповітряної оборони у столиці.

«У Києві працює ППО. Залишайтеся в укриттях!», – зазначив мер Кличко.

За попередньою інформацією моніторингових каналів, по Києву було завдано удару 5 балістичними ракетами «Іскандер-М».

Нагадаємо, російська армія після тривалої паузи відновила використання ракет із Північної Кореї для ударів по території України.

Також нещодавно на Київщині Сили протиповітряної оборони збили всі повітряні цілі, проте через падіння уламків постраждали двоє людей.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО