Рада ЄС схвалила надання нового траншу за програмою Ukraine Facility

Рада ЄС 6 серпня дала дозвіл на надання Україні траншу у розмірі близько 4,2 мільярда євро у рамках програми Ukraine Facility.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС.

У ухваленому сьогодні рішенні Рада ЄС дійшла висновку, що Україна виконала передбачені Українським планом необхідні умови та реформи для отримання коштів, які будуть виплачені з Ukraine Facility.

«Ці реформи охоплюють управління державними фінансами, управління державними підприємствами, бізнес-середовище, енергетику та розмінування», – йдеться у повідомленні.

У прес-релізі наголошується на важливості якнайшвидшого виділення коштів, враховуючи складну фінансову ситуацію в Україні.

Зазначається також, що в українському плані викладено наміри України щодо відновлення, реконструкції та модернізації країни та реформ, які вона планує здійснити у рамках процесу вступу до ЄС протягом наступних чотирьох років, а у травні Рада ЄС дійшла висновку, що план відповідає передумовам, необхідною для отримання Україною до 50 мільярдів євро в рамках Ukraine Facility.

Нагадаємо, у липні Єврокомісія схвалила передачу Україні 4,2 ​​млрд євро за програмою Ukraine Facility. Сьогодні голова Кабміну Денис Шмигаль анонсував новий транш найближчим часом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО