США виділять Ізраїлю 3,5 млрд доларів на придбання американської зброї – CNN

У США планують надати Ізраїлю 3,5 мільярда доларів для придбання американської зброї та військового обладнання.

Про це пише CNN.

Держдепартамент повідомив законодавців у четвер увечері, що адміністрація Байдена має намір виділити Ізраїлю мільярди доларів іноземного військового фінансування.

Джерела повідомили, що гроші походять із законопроекту про додаткове фінансування Ізраїлю на суму 14,1 мільярда доларів, який Конгрес ухвалив у квітні. Зазначають, що це кошти, які Ізраїль може використовувати для закупівлі передових систем озброєння та іншого обладнання у США через програму зовнішнього військового фінансування.

Ізраїль не отримає зброю американського виробництва на 3,5 мільярда доларів негайно. Замість цього фінансування призначене для того, щоб Ізраїль міг придбати системи, які будуються зараз і, ймовірно, будуть доставлені через кілька років.

Додаткове фінансування також виділило обладнання на мільярди доларів, яке Пентагон може взяти зі своїх власних запасів, щоб відправити безпосередньо до Ізраїлю в набагато швидший термін.

Американські дипломати та адміністрація Байдена також наполягають на мирних перемовинах у регіоні на тлі загрози ударів по Ізраїлю.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден підтвердив готовність підтримати оборону Ізраїлю від терористичних ісламських нападів на Близькому Сході.

А також повдомлялось, що Сполучені Штати готуються направити додаткові бойові літаки на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану атакувати Ізраїль. Кількість літаків для відправки все ще обговорюється.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО