Iзраїль посилює оборонну інфраструктуру на тлі загроз з Iрану – Bloomberg

Через підвищення загрози атак з боку Ірану та підконтрольних йому угрупувань, Ізраїль посилює захист інфраструктури. Влада готується до найгірших сценаріїв.

Про це пише Bloomberg.

Зазначають, що мери міст підготували сирени на батарейках, служби швидкого реагування мають супутникові телефони, а старомодні транзисторні радіоприймачі можуть стати інформаційним рятувальним кругом, якщо людям доведеться переміститися в укриття.

Хоча ознак паніки фактично немає, влада готується до найгіршого, в тому числі запасається альтернативним паливом для електростанцій на випадок, якщо регулярні поставки будуть перервані.

За словами віцепрезидентки з операцій, логістики та безпеки Israel Electric Corporation, компанія збудувала внутрішні захисні споруди на своїх електростанціях.

За інформацією Bloomberg, навіть короткочасне відключення електроенергії може ускладнити інформування ізраїльської громадськості про події. Це спонукало владу встановити резервні дизельні генератори або літієві батареї на більш ніж половині вишок стільникового зв'язку на півночі Ізраїлю, в тому числі в портовому місті Хайфа. У Тель-Авіві десятки вишок підключені до генераторів прилеглих підприємств або муніципальних об'єктів.

Влада вважає додаткову обережність виправданою, оскільки напруженість у відносинах з Іраном і його союзниками залишається високою.

Хоча Іран і Хезболла не уточняли, куди вони можуть завдати удару, якщо здійснять пряму атаку, Ізраїль зосередив свою оборонну увагу на життєво важливих об'єктах інфраструктури і зв'язку.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він та один із охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти.

Пізніше стало відомо, що Іран планує атакувати Ізраїль 12 та 13 серпня на Тиша Бе-ав - день катастрофи єврейського народу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО