Нацгвардійці показали, як розбили колону російських танків на Харківському напрямку

Військові бригади Нацгвардії «Хартія» відбили ворожий штурм у Харківській області. Було знищено та пошкоджено п'ять російських танків, а також ліквідовано 40 окупантів.

Про це повідомляє пресслужба Національної гвардії України.

«13 серпня о 6 ранку противник здійснив спроби провести штурмові дії позиції 13 бригади НГУ «Хартія» на напрямку Пильне-Липці та Пильне-Глибоке. Хартійці своєчасно виявили та впевнено відбили штурм, завдавши противнику втрат», - йдеться в повідомленні.

За інформацією бригади, танкова атака противника складалася з двох колон по шість танків, обшитих масивним захистом від FPV. Кожен танк перевозив десант з 8-10 піхотинців.

«Перша колона з шести танків, рушила на наші позиції. Окупантам не вдалось дійти до переднього краю нашої оборони. Бійці бригади нанесли потужне вогневе ураження всіма наявними засобами, зупинили та розбили колону», - розповіли нацгвардійці.

Зазначається, що у результаті дій військовослужбовців «Хартії» чотири танки з колони противника було знищено, ще один - пошкоджено. Окрім того, бійці знищили 10 окупантів, ще 30 отримали поранення.

При цьому, інша колона загарбників у складі шести танків пішла в напрямку Глибоке. Там їх зустріли підрозділи 92-ої бригади.

Нагадаємо, ЗСУ за останню добу знищили приблизно 1160 окупантів. Загальні втрати російської армії наразі становлять 593 тисячі 160 осіб.

За минулий тиждень українські військові ліквідували 8010 окупантів і вразили два вертольоти та літак.

Під час рейду на Кінбурнську косу спецназівці ГУР знищили шість одиниць броньованої техніки ворога та близько трьох десятків росіян.

Також ГУР провело операцію на Тендровській косі у північній частині Чорного моря.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО