У російському Воронежі та області лунають вибухи, повідомляють про атаку дронів (доповнено)

У російському Воронежі у ніч проти 14 серпня пролунала серія вибухів внаслідок атаки безпілотників та роботи ППО. При цьому відбиття повітряної атаки відбувається на фоні запусків салюту у місті.

Про це повідомляють губернатор Воронезької області Олександр Гусєв та Telegram-канали.

Ще ввечері напередодні місцева влада розповідала про загрозу БПЛА у Воронезькій області.

Згодом в мережі з'явилися повідомлення про роботу ППО у місті Воронеж. Губернатор заявив про нібито ліквідацію черговими силами ППО та засобами РЕБ в області «кількох українських безпілотників літакового типу». Російський чиновник додав, що режим небезпеки атаки дронів у регіоні зберігається.

Також губернатор розповів, що попередньо постраждалих та пошкоджень немає.

При цьому, вже після опівночі воронезькі Telegram-канали стали публікувати кадри, на яких фіксувалися звуки вибухів внаслідок нібито роботи ППО через дронову атаку в різних районах міста та області.

Місцеві пабліки публікують відео запусків феєрверків у Воронежі під час нічного «відбиття» атаки, а також відео з нібито вечіркою на парковці «Арени», із танцями під музику Вєрки Сердючки.

Згодом Telegram-канал «Типичный Воронеж» написав про пожежу у Воронезькій області в Хохольському районі начебто після падіння БПЛА на один з об'єктів.

Повідомлялося також про «бавовну» в Новій Усмані та вибухи у Борисоглєбську. Ймовірно, сьогодні вночі одними з об'єктів дронової атаки можуть бути військові аеродроми «Балтімор» та Борисоглєбськ у Воронезькій області.

Пізніше місцеві мешканці повідомили про вибухи в районі аеродрому «Балтімор» у Воронежі.

Нагадаємо, у ніч на 11 серпня у російському Курську пролунало 10 вибухів. Місцева влада повідомляла про те, що збита нібито українська ракета впала на житловий будинок.

У ніч проти 12 серпня над Курськом знову прогриміли вибухи. Місцева влада заявила про роботу сил ППО.

А раніше у рф заявили про масовану атаку дронів на Липецьк, горить військовий аеродром.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО