У російському Курчатові біля Курської АЕС пролунали вибухи

Читать на русском
У ніч на 7 серпня, в російському Курчатові, де неподалік розташована АЕС, і загалом в Курській області пролунали потужні вибухи.
Фото: Pixabay

Пізно увечері, 6 серпня, у Курчатові Курської області пролунала серія вибухів. Зокрема, росіяни заявили про «бавовну» у районі, де розташована місцева АЕС.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Було опубліковано ролики із камер відеоспостережень. На них орієнтовно о 22:50 пролунали перші звуки вибухів. Місцеві канали припускають, що можливо була атакована Курська атомна електростанція.

Пізніше в.о. губернатора Курської області Олексій Смирнов повідомив, що нібито силами російського ППО було збито дві українські ракети.

Водночас, мер Курчатова Ігор Корпунков стверджує, що Курська АЕС, яка знаходиться в місті, працює нібито в штатному режимі.

Згодом омбудсменка рф з прав дитини Марія Львова-Бєлова заявила, що щонайменше 6 дітей отримали поранення «внаслідок масованої атаки ЗСУ Курської області». За її словами, троє з них є членами однієї родини.

Нагадаємо, у вівторок вранці, 6 серпня, у росії заявили про спробу ЗСУ «прорватися на територію Курської області». При цьому вночі Курська область зазнала атаки безпілотників.

Згодом російське Міноборони зробило нову заяву щодо боїв у Курській області. За його даними, кордон нібито намагалися прорвати «близько 300 бійців ЗСУ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: