Трамп, Байден і Гарріс стали жертвами іранської фішингової атаки – Google

Google виявив, що Трамп, Байден і Гарріс та люди, пов'язані з ними, стали жертвами іранської фішингової кампанії.

Про це повідомляє Axios.

У звіті Google від 13 червня йдеться, що Іран у рамках тривалої фішингової кампанії атакував близько десятка людей, пов'язаних із президентом США Джо Байденом, віце-президентом Камалою Гарріс та колишнім президентом Дональдом Трампом.

У звіті також вперше офіційно сказано, що Іран також націлився на адміністрацію Байдена-Гарріс та пов’язані з нею президентські кампанії.

Google зазначає, що APT42 — іранська урядова хакерська група, також відома як Charming Kitten і Mint Sandstorm — атакувала близько десятка осіб у травні та червні.

Відомо, що хакери в першу чергу націлилися на особисті облікові записи електронної пошти цих чиновників. Принаймні одна з цих атак — проти високопоставленого політичного консультанта — була успішною, виявив Google.

Відома тактика APT42 включає вбудовування зловмисних посилань як у текст електронної пошти, так і в інші нешкідливі PDF-додатки, що ускладнює виявлення для користувачів.

Відомо, що ця сама хакерська група взаємодіє з цілями на платформах зашифрованих повідомлень, таких як Signal і WhatsApp, щоб викликати довіру.

Нагадаємо, нещодавно президентська кампанія Дональда Трампа заявила про злам електронної пошти. Вони вважають, що до розповсюдження конфіденційних документів причетні хакери з Ірану.

Тим часом за даними нових опитувань, кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс випереджає свого опонента від республіканців Дональда Трампа у п'яти із семи ключових штатів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО