Питання війни в Україні та вибори у США: Трамп дав інтервʼю Ілону Маску

Читать на русском
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп дав інтервʼю американському мільярдеру Ілону Маску. Під час діалогу вони згадували російське вторгнення в Україну.
фото: Главком

У ніч проти 13 серпня кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп дав інтервʼю американському мільярдеру Ілону Маску. Зокрема, вони обговорили війну в Україні та передвиборчу кампанію експрезидента США.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на трансляцію інтерв'ю на платформі Х.

У якому віці президенти США складали присягуНа інфографіці – у якому віці складали присягу президенти США. І Джо Байден, і Дональд Трамп у разі перемоги стануть найстаршими президентами країни.

Перше запитання Маска стосувалося замаху на Трампа 13 липня під час передвиборчого мітингу в Батлері, штат Пенсильванія.

«Це було диво для тих людей, які не вірять в Бога. Я думаю, так, ми всі повинні почати думати про це. Я віруюча людина, тепер я більше віруючий», — сказав Трамп.

Експрезидент заявив, що планує повернутися до Батлера, де на нього вчинили замах, щоб провести мітинг у жовтні.

При цьому, під час інтерв'ю вони згадували й російське вторгнення в Україну.

Згідно зі словами Трампа, чинний президент Байден почав говорити про членство України в НАТО, що начебто дало підстави для російського диктатора путіна вторгнутися в Україну.

Кандидат у президенти США наголосив, що він добре ладнав з путіним і багато разів застерігав його від повномасштабного вторгнення в Україну.

«Байден почав говорити такі дурні речі. Наприклад, він сказав, що Україна може бути країною НАТО, але росія ніколи б не погодилася на це. Війна мала нульові шанси початися, якби я був президентом», — сказав Трамп.

Кандидат у президенти США каже, що якщо стане головою Білого дому, то почне говорити із керівником Кремля.

Новий кандидат у президенти США від демократів: що потрібно знати про Камалу ГаррісНа інфографіці – що відомо про Камалу Гарріс, яка балотується у президенти США від Демократичної партії замість Джо Байдена.

Водночас, Ілон Маск запропонував взяти участь в роботі адміністрації Трампа, якщо колишнього президента знову оберуть на посаду. Мільярдер зазначає, що може допомогти «стримувати державні витрати».

«Я думаю, що було б чудово мати комісію з ефективності влади, яка б розглядала ці питання і гарантувала, що гроші платників податків, зароблені платниками податків, витрачаються належним чином. Я був би радий допомогти в такій комісії», - сказав Маск.

Своєю чергою Трамп сказав, що був би «дуже радий», якби Маск був залучений, зазначивши, що мільярдер є «чудовим економістом», посилаючись на заходи щодо скорочення витрат, які він вжив у своїх компаніях.

Варто зазначити, що раніше The Wall Street Journal повідомила, що Маск і Трамп обговорили потенційну роль мільярдера в адміністрації кандидата від республіканців у разі його переобрання, однак Маск тоді спростував цю інформацію.

Як відомо, соцмережа X зіткнулася з масованою DDoS-атакою під час інтервʼю Трампа із Ілоном Маском. Ще на початку трансляції інтервʼю користувачі почали жалітися, що не можуть попасти на прямий ефір.

Нагадаємо, мільярдер неодноразово заявляв, що підтримує Трампа у президентській гонці. Раніше він вніс пожертву до організації America PAC, яка займається підтримкою передвиборчої кампанії експрезидента США.

Також за даними нових опитувань стало відомо, що кандидатка у президентки США Камала Гарріс випереджає свого опонента у трьох ключових штатах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: