У Повітряних силах розповіли, скільки ворожих цілей збили сьогодні вночі

Росія в ніч на 18 серпня атакувала Україну ракетами різних типів та дронами-камікадзе. Сили оборони України збили вісім російських ударних безпілотників типу Shahed і п'ять ракет.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram.

Згідно з його словами, вночі 18 серпня росіяни здійснили атаку по Україні балістичними ракетами із Курської та Воронезької областей, крилатими та керованими авіаційними ракетами, а також ударними БПЛА типу Shahed (район пусків Курська область).

Всього було виявлено 16 ворожих цілей, а саме: 1 балістичну ракету «Іскандер-М», 2 балістичні ракети KN-23, 2 керовані авіаційні ракети Х-59, 3 крилаті ракети (тип уточнюється) та 8 ударних «Шахедів».

Українські захисники знищили дві північнокорейські KN-23, три крилаті ракети та всі дрони. ППО працювала у межах Київської, Сумської та Полтавської областей.

Решта ракет, які не потрапили до статистики збитих, не досягли бажаних цілей, підкреслив Олещук. За попередніми даними, жертв і потерпілих немає.

Нагадаємо, що у неділю вранці, 18 серпня, росіяни двічі намагалися завдати балістичного удару по Києву. За попередніми даними, атакували Київ крилатими ракетами типу «Іскандер».

Також минулої доби, 17 серпня, внаслідок російських обстрілів на Донеччині загинули двоє мирних жителів, а ще восьмеро дістали поранення різного ступеню важкості.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО