У Північній Iрландії евакуювали сотні родин: що відомо

У Північній Ірландії евакуювали сотні будинків. Це трапилося після того, як правоохоронці виявили бомбу, ймовірно, часів Другої світової війни.

Про це повідомляє SkyNews.

«Iсторичний боєприпас» був знайдений у п’ятницю, 16 серпня, в житловому комплексі Рівенвуд у Ньютаунардсі.

У неділю, 18 серпня, поліцейська служба Північної Ірландії евакуювала близько 450 прилеглих будинків, оскільки попередили, що операція «триватиме протягом кількох днів».

Член місцевої ради Піт Рей підтвердив, що ймовірно це бомба часів Другої світової війни, і назвав ситуацію «складною».

Додають також, що вирішення питання, ймовірно, займе щонайменше п'ять днів. Радник повідмив, що члени збройних сил прибули в суботу, 17 серпня, щоб почати демонтаж пристрою.

«Я хотів би подякувати всім тим постраждалим жителям, з якими ми спілкувалися щодо поточної операції громадської безпеки в районі міста Рівенвуд. Понад 400 будинків постраждали від цієї операції. Це значна кількість об’єктів, і ми дякуємо мешканцям за терпіння та розуміння», – повідомив суперінтендант Джонстон МакДауелл.

Нагадаємо, 29 липня на заводі хімічного концерну BASF у німецькому місті Людвігсхафен стався вибух. У результаті інциденту 14 співробітників отримали легкі поранення.

А 10 червня на збройовому заводі Mesko у Свєнтокшиському воєводстві на півдні Польщі пролунав потужний вибух. Того дня загинув 59-річний співробітник.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО