Пропагандисти заговорили про плани України застосувати «брудну бомбу» на ЗАЕС, у МЗС відреагували

Читать на русском
Речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий спростував заяви росіян про нібито плани України застосувати брудні бомби або атакувати Запорізьку атомну електростанцію.
glavcom.ua

Речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий спростував заяви росіян про нібито плани України застосувати «брудні бомби» або атакувати Запорізьку атомну електростанцію.

Про це МЗС України повідомило у Faacebook.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Тихий заявив, що наразі спостерігають черговий сплеск божевільної російської пропаганди про нібито плани України застосувати «брудні бомби» або атакувати атомні електростанції.

«Офіційно спростовуємо ці неправдиві повідомлення. Україна не має ані наміру, ані можливості здійснювати будь-які подібні дії. Росія має припинити поширювати небезпечну брехню», – йдеться у дописі.

У МЗС наголосили, що Україна немає жодних «брудних бомб» і не планує їх здобувати.

«Коли росія вперше поширила цю нісенітницю у 2022 році, ми запросили місію МАГАТЕ, яка повністю спростувала цю брехню. З того часу нічого не змінилося», – додав Тихий.

Нагадаємо, міський голова Енергодару Дмитро Орлов заявляв, що пожежа, що сталася на окупованій ЗАЕС 11 серпня, це відверта провокація росіян для привернення уваги. Відсіки, де був вогонь, могли загорітися лише в тому випадку, якщо туди щось принести і підпалити.

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії оглянули градирню окупованої Запорізької АЕС, яка горіла, і наразі не встановили причину інциденту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: