Стало відомо, які країни голосували проти резолюції ООН щодо ядерної безпеки України

Читать на русском

Дев'ять країн не підтримали у Генасамблеї ООН резолюцію про ядерну безпеку України – росія, Білорусь, Бурунді, Куба, Еритрея, КНДР, Малі, Нікарагуа, Сирія. Утрималися 60 країн.
media.un.org

Генеральна асамблея ООН ухвалила українську резолюцію «Безпека та захист ядерних об'єктів України, включаючи Запорізьку атомну електростанцію» 99 голосами.

Ще 9 країн проголосували «проти», 60 – утрималися.

Окрім росії, резолюцію не підтримали такі країни: Білорусь, Бурунді, Куба, Еритрея, КНДР, Малі, Нікарагуа, Сирія.

Серед 60 тих, хто утримався, є, зокрема, Вірменія, Бразилія, Китай, Єгипет, Індія, Ірак, Іран, Індонезія, Казахстан, Мексика, Оман, Саудівська Аравія, Південна Африка, ОАЕ.

Нагадаємо, резолюцію було прийнято Генасамблеєю ООН сьогодні вночі. У резолюції є вимога від росії негайно припинити агресію проти України та вивести війська, звільнити Запорізьку АЕС та повернути її під повний контроль України.

У резолюції також засуджується невиконання росією інших резолюцій ООН та МАГАТЕ. Росію також закликали до негайного припинення нападів на критичну енергетичну інфраструктуру України.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися про те, які країни Генасамблеї ООН голосують проти проукраїнських резолюцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: