Антикорупційний суд призначив до розгляду справу філії «Енергоатому»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства НАЕК «Енергоатом» Миколи Божка та ще трьох осіб у заволодінні майже 100 млн грн.

Таке рішення 13 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«На підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Миколи Божка – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Дмитра Нестерука – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Наталії Волкової – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, та (Манік Барсегян – ред.) , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, призначити судовий розгляд», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд застосував до Божка запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 млн грн. На нього також поклали обов'язки.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу генерального директора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколи Божка та ще чотирьох осіб. За версією обвинувачення, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО