ВАКС затвердив угоду з фігурантом справи про заволодіння землею на Київщині

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з радником колишнього голови Держземагентства Сергія Тимченка Євгеном Сінгаєвським у справі про заволодіння землею в Пущі-Водиці та Фастові Київської області.

Таке рішення 19 серпня ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» співрозмовники в антикорупційних органах.

Сінгаєвського визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 209 КК України. Йому призначили 5 років умовного позбавлення волі та звільнили на випробувальний термін у 3 роки. Обвинувачений також перерахував 5 млн грн застави на потреби Збройних сил України та зобов'язався внести на підтримку армії ще 7,5 млн грн.

У Вищому антикорупційному суді раніше повідомляти про затвердження угоди з одним з фігурантів земельної справи, але не вказували його прізвища. За даними «Слово і діло», йшлося саме про Сінгаєвського.

«Суддя ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та обвинуваченим – засновником підприємства. Його, разом із групою осіб, обвинувачували у незаконному заволодінні землями державної власності сільськогосподарського призначення, що знаходяться у Київській області. Обвинувачений визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України. Тож, на підставі угоди про визнання винуватості, йому призначено покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді позбавлення волі строком на 5 років», – інформував суд.

Раніше ВАКС узяв під варту Євгена Сінгаєвського з альтернативою 5 млн грн застави. Ці кошти внесли, він вийшов з-під варти і на нього поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО