ВАКС знову продовжив обов'язки ексначальнику Держгеокадстру Київщини

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу.
фото: Держгеокадастру

Вищий антикорупційний суд продовжив до 24 вересня строк дії обов'язків, покладених на колишнього виконувача обов'язків першого заступника керівника ДП «Науково-дослідний та проектний інститут Землеустрою» Олега Левченка. НАБУ і САП підозрюють його в організації заволодіння понад 1200 га землі під Києвом.

Таке рішення 25 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Левченка з альтернативою 3 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області та Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Прокурор САП просив вчергове продовжити дію обов'язків ще на два місяці. Суддя задовольнив частково і скасував зобов'язання не відлучатись за межі Київської області та Києва без дозволу.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного – задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30.05.2024 на підозрюваного (Левченка – ред.), на два місяці», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: