Третя штурмова бригада повідомила про контрнаступ на Харківщині і розповіла про перші успіхи

Третя окрема штурмова бригада ЗСУ розпочала контрнаступальну операцію на території Харківської області.

Відповідна інформація з'явилася у Telegram-каналі бригади.

Там розповіли, що під час контратакуючих дій українські воїни взяли під контроль батальйонний район оборони ворога та опорні пункти. Просування вглиб фронту склало майже 2 кілометри квадратних.

«Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії рф. На дану хвилину цю задачу виконано», – заявив командир бригади Андрій Білецький.

Крім того, такі дії відвели удар ворога у напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

Зазначається також, що воїни Сил оборони знищили приблизно 300 ворожих солдатів і офіцерів, а також вразили «значну кількість» техніки та озброєння рф.

«Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу — штурмовики», – заявили у бригаді.

Нагадаємо, у ЗСУ повідомляли, що російські війська використовують найманців з Єгипту для боїв у Вовчанську Харківської області. Також ворог активізував там повітряну розвідку.

Раніше нацгвардійці показали, як розтрощили колону російських танків на Харківському напрямку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО