Представники ЄС вперше обговорять питання відправлення військових інструкторів в Україну – ЗМІ

Представники Європейського союзу наступного тижня вперше обговорять питання відправлення військових інструкторів в Україну.

Про це пише німецьке видання Welt.

Україна закликала ЄС направити інструкторів в листі головному дипломату Євросоюзу Жозепу Боррелю ще 31 травня. Відтак у виданні пишуть, що, ймовірно, вже наступного тижня міністри закордонних справ і оборони Європейського союзу вперше обговорять це питання.

Відзначимо, що відправку в Україну військових інструкторів підтримують Франція, країни Балтії, Данія та Швеція. А от Австрія, Угорщина, Німеччина, Мальта та Словенія проти.

У середині листопада мандат Європейської тренувальної місії для українських військових, яка проходила виключно на території ЄС, має бути продовжено на два роки. Якщо буде позитивне рішення, мандат може бути розширений, щоб у майбутньому включити навчання на території України.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Франція може сформувати коаліцію країн ЄС для підготовки українських військових. 7 червня президент Франції Еммануель Макрон підтвердив цю інформацію.

Відзначимо, у навчанні українських військових бере участь коаліція із понад 30 країн. Докладніше про це можна дізнатися на інфографіці «Слово і діло».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО