Коломойський оскаржив зупинення розслідування справи ПриватБанку

Олігарх Ігор Коломойський оскаржив рішення детектива Національного антикорупційного бюро про зупинення досудового розслідування справи про заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 20 серпня, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити провадження за скаргою підозрюваного (Коломойського – ред.) на рішення детектива про зупинення досудового розслідування. Призначити скаргу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 26 серпня 2024 року у приміщенні Вищого антикорупційного суду. Повідомити про судове засідання детектива Національного антикорупційного бюро України», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС залишив з підозрою одного з фігурантів цієї справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру олігарху Ігорю Коломойському в організації схеми заволодіння 9,2 млрд грн ПриватБанку, до якої долучив ще п'ятьох менеджерів установи. Схема злочину полягала у штучному створенні організованою групою зобов'язання банку виплатити одній з підконтрольних компаній понад 9,2 млрд грн за нібито зворотній викуп власних облігацій за завищеною вартістю, шляхом підробки відповідних документів.

Частина цих коштів, а саме понад 446 млн грн, була легалізована шляхом перерахування під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів на особистий рахунок Коломойського через ряд фінансових операцій з підконтрольними компаніями, та в подальшому внесені ним до статутного капіталу банку з метою виконання вимог програми фінансового оздоровлення ПриватБанку. Рештою ж коштів зловмисники розпорядились на власний розсуд.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО