У Білорусі вперше збивали російський «шахед» за допомогою авіації – ЗМІ

У Білорусі сьогодні вночі вперше застосували винищувач для збиття дрона, який росія запустила по Україні, але він знову залетів на територію Білорусі.

Про це повідомила моніторингова група «Білоруський Гаюн».

«Сьогодні вночі під час чергової атаки росії по Україні один із «шахедів» знову залетів на територію Білорусі, в Єльському районі. Це сталося о 03:30», – йдеться у повідомленні.

За даними моніторингової групи, після заходу БПЛА в повітряний простір Білорусі «винищувач ВПС РБ близько 20 хвилин ганявся за порушником», а в районі 03:55 в Єльському районі Гомельської області «чули не менше двох вибухів та спостерігали яскравий спалах у небі».

«Таким чином, це, ймовірно, перший зафіксований випадок, коли винищувач ВПС РБ зробив спробу знищити реальну військову мету в небі - російський дрон-камікадзе на кшталт шахеду», – заявили спостерігачі.

Нагадаємо, лише за останній тиждень це третій випадок, коли російські дрони перетинають територію Білорусі. Так, уночі 27 серпня щонайменше шість російських шахедів цієї ночі залетіло до Білорусі, 26 серпня таких було три БПЛА.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО