У Білорусі заявили про розгортання авіації і військ ППО на кордоні з Україною

Читать на русском
Білоруські військові розгорнули авіацію та війська протиповітряної оборони біля кордону з Україною.
Фото TUT.BY

Білоруські військові розгорнули авіацію та війська протиповітряної оборони біля кордону з Україною.

Про це повідомляє АР.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

На національному телебаченні генерал-майор Андрій Лук’янович, командувач білоруськими військами ППО заявив, що вони розгорнули зенітні ракети та солдатів радіотехнічного корпусу біля українського кордону. Ця заява прозвучала через день після того, як самопроголошений президент Олександр Лукашенко оголосив про розміщення третини військових країни вздовж кордону.

У AP при цьому нагадали, що загалом білоруська армія налічує близько 60 тисяч військових.

18 серпня Лукашенко заявив, що Білорусь перекинула майже третину своєї армії до кордону з Україною через те, що там начебто знаходиться понад 120 тисяч українських військових.

Речник ДПСУ Андрій Демченко відреагував на це, заявивши, що Лукашенко продовжує нагнітати інформаційну обстановку своїми заявами про напруженість на українсько-білоруському кордоні, хоча насправді ситуація там не змінилася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: