Білорусь перекинула майже третину армії до українського кордону – Лукашенко

Читать на русском
Білорусь перекинула майже третину своєї армії до кордону з Україною через те, що там начебто знаходиться понад 120 тисяч українських військових.
Фото БЕЛТА

Білорусь перекинула майже третину своєї армії до кордону з Україною через те, що там начебто знаходиться понад 120 тисяч українських військових.

Про це заявив Олександр Лукашенко.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

Зокрема, за його словами, на українському кордоні розмістили білоруську армію, а також бійців спецслужб та спецпідрозділів.

«Бачачи їхню агресивну політику, ми ввели туди і розмістили в певних точках – так, як це в разі війни, оборони було б, – наших військових уздовж усього кордону. Ба більше, там працюють спецслужби, спецпідрозділи – «Альфа», «Алмаз» та інші - найбільш підготовлені, вони свою роботу роблять», – сказав Лукашенко.

На його думку, українські війська у значній кількості знаходяться на кордоні з Білоруссю, бо думають, що путін знову буде наступати з цієї території.

«У відповідь я змушений був майже третину армії перекинути додатково на посилення того, що було», – додав Лукашенко.

Нагадаємо, нещодавно Олександр Лукашенко заявив, що Україна та росія мають якнайшвидше розпочати переговори про завершення війни.

Та тим часом він наказав передати російським військам частину техніки із бойових підрозділів армії Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: