Білорусь допомагає рф «модернізовувати» іранські безпілотники – ЦНС

Читать на русском
На одному із Гомельських заводів був налагоджений процес фарбування іранських дронів у чорний колір для маскування нічних запусків.
Фото: Getty Images

Росія використовує потужності білоруського ВПК для війни проти України. На одному із Гомельських заводів був налагоджений процес фарбування іранських дронів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

«За повідомленнями місцевих, саме в Білорусі на одному із гомельських заводів росіяни налагодили процес фарбування іранських дронів у чорний колір для маскування нічних запусків», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що йдеться про імпортовані з Ірану Shahed 136. Їх фарбування відбувається в Білорусі. Таке рішення прийняли, аби не перевантажувати виробництво Єлабузі, де росіяни збирають безпілотники за іранською технологією.

У ЦНС нагадують, що таким чином режим лукашенка продовжує обслуговувати загарбницьку війну кремля й намагається затягнути свою країну у війну, та закликають місцеве населення й надалі передавати інформацію щодо співпраці двох режимів.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Олександр Лукашенко наказав передати російським військам частину техніки із бойових підрозділів армії Білорусі. За даними журналістів, техніку перекидають у терміновому порядку у зв'язку з втратами та нестачею бойових машин, як у Курській області росії, так і на інших напрямках.

Також у ЦПД пояснили, для чого Білорусь стягує зброю до кордону з Україною

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: