Антикорупційний суд продовжив арешт посадовцю Рівненської митниці

Вищий антикорупційний суд продовжив до 26 жовтня строк тримання під вартою начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу. НАБУ і САП підозрюють його у хабарництві.

Таке рішення 28 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Дзюбу до 31 серпня. Альтернативою йому визначили майже 15 млн грн застави. Детектив НАБУ просив продовжити арешт митника.

«Клопотання старшого детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою щодо підозрюваного (Дзюби – ред.) – задовольнити. Продовжити строк тримання під вартою підозрюваному на 60 днів. Строк дії ухвали щодо продовження застосованого до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою становить 60 днів, тобто до 26 жовтня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Водночас йому зменшили розмір застави до 6,05 млн грн. У разі внесення коштів на Дзюбу покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою визначених осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на хабарництві начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу. За даними слідства, начальник одного з управлінь Рівненської митниці у змові з іншими службовими особами Державної митної служби налагодив отримання хабарів за «допомогу» компаніям в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. Зокрема, використовуючи службове становище, він сприяв розмитненню таких товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами. Отримані кошти надалі розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО