Зеленський емоційно відреагував на удар авіабомбами росіян по Харкову

Президент Володимир Зеленський, коментуючи сьогоднішній удар по Харкову, знову закликав партнерів надати Україні дозвіл на далекобійні удари по росії.

Про це він написав у Telegram.

За його словами, російський удар по Харкову був просто по людях, по звичайних будинках. Наразі всі служби задіяні у рятувальній операції.

«Цей удар – російської керованої авіабомби. Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується», – заявив Зеленський.

Президент зазначив, що Україні потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити російський терор.

«Це абсолютно справедлива потреба. І немає жодної раціональної причини обмежувати Україну в захисті. Нам потрібні далекобійні можливості. Нам потрібне виконання домовленостей щодо ППО для України. Це порятунок життів», – заявив Зеленський.

За словами голови Харківської ОВА, наразі відомо про 4 загиблих, серед них дівчинка 14 років. Також близько 30 людей постраждали. Дані ще можуть оновитися.

Нагадаємо, росіяни сьогодні вдарили авіабомбами по Харкову, одна з них впала на багатоповерхівку в Індустріальному районі. Там відомо про трьох загиблих. Ще одна дитина загинула на вулиці на дитячому майданчику від удару по Немишлянському району.

Вночі рф завдала авіаудару по Сумах, є постраждалі та двоє загиблих.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО