ВАКС продовжив розслідування справи про Рівненську митницю

Вищий антикорупційний суд продовжив до 3 січня 2025 року строк розслідування справи за підозрою начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюби в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив продовжити розслідування, оскільки його неможливого завершити до 3 вересня. Зокрема, слідству необхідно отримати експертизи мобільних телефонів та відповіді на міжнародні запити щодо товарів на митниці, які фігурують у справі. Також детективи мають провести огляд низки іншої інформації та допитати близько 50 осіб.

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до шести місяців, тобто до 3 січня 2025 року включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Дзюбу до 31 серпня. Альтернативою йому визначили майже 15 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на хабарництві начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Рівненської митниці Андрія Дзюбу. За даними слідства, начальник одного з управлінь Рівненської митниці у змові з іншими службовими особами Державної митної служби налагодив отримання хабарів за «допомогу» компаніям в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. Зокрема, використовуючи службове становище, він сприяв розмитненню таких товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами. Отримані кошти надалі розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО