Перші 40 шкіл приєдналися до застосунку «Мрія»

Відсьогодні перші українські школи приєдналися до програми «Мрія», а всього на старті вже є 100 тисяч користувачів у різних частинах України.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час презентації програми 2 вересня.

«Відсьогодні перші 40 шкіл приєдналися до «Мрії». Загалом на старті вже є 100 тисяч користувачів у різних частинах нашої держави, і зокрема тут, у Запоріжжі. Але мають можливість приєднатися всі школи України», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що застосунок зможе реально модернізувати нашу українську шкільну освіту, дати дітям максимум позитиву від навчання у школі, дати батькам максимум розуміння того, що відбувається у школі та дати вчителеві максимум свободи будувати навчання та будувати його ефективно.

Президент нагадав, що «Мрія» - це окремий застосунок для дітей, батьків та вчителів та веб-портал для педагогів та адміністрації школи. Тобто, смартфон дозволить легше і ефективніше керувати всім процесом навчання. Вебпортал дозволить прибрати всю бюрократію та планувати та керувати навчальним процесом швидше та без паперів.

У застосунку школярі отримають ID-карту, зможуть виконувати навчальні завдання, якісніше планувати свій день, знаходити та переглядати освітній контент.

«Батьки зможуть бачити, як дитина навчається. Вчителі зможуть формувати навчальні плани та розклад, заповнювати журнали, визначатися із домашнім завданням, додатковими матеріалами, ставити оцінки та означати відвідування», – додав Зеленський.

Нагадаємо, вперше про додаток нове «Мрія» Зеленський оголосив рік тому 1 вересня. У червні цього року стартувало тестування програми для вчителів та школярів «Мрія».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО