В Ірані назвали остаточну причину катастрофи гелікоптера президента Раїсі

Причиною катастрофи гелікоптера, в якій загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі, міністр закордонних справ Хосейн Амір-Абдоллахян та інші високопосадовці, стали погані погодні умови.

Про це йдеться в остаточному звіті комісії, передає Mehr.

Катастрофа гелікоптера в травні була викликана «складними весняними погодними умовами», йдеться у звіті.

У ході розслідування було встановлено, що жодних технічних несправностей у гелікоптера не було, про що свідчать усі документи, пов'язані з технічним обслуговуванням.

«Перевірка даних бортової системи запису мовних повідомлень (CVR) і запис польотних даних у системі FDR гелікоптера, що супроводжував льотний екіпаж (борт № 171), показала, що жодних екстрених повідомлень або повідомлень від пілота не надходило», – йдеться у повідомленні.

В уламках гелікоптера, які оглянули експерти, ознак саботажу не виявили. Крім того, внаслідок токсикологічних та патологоанатомічних досліджень тіл загиблих не було виявлено нічого підозрілого.

Нагадаємо, катастрофа гелікоптера, на борту якого був Раїсі та інші чиновники, сталася 19 травня на північному заході Ірану на шляху з Азербайджану.

Погодні умови в момент аварії та після неї були дуже складними – густий туман та дощ зі снігом. Повідомлялося також, що президент летів на старому гелікоптері Bell 212.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО