Ракетний удар по Полтаві: СБУ розглядає різні версії, зокрема коригування

Служба безпеки України в ході розслідування обставин ракетного удару по Інституту зв'язку в Полтаві розглядає різні версії, зокрема, пов'язані з коригуванням удару.

Про це на брифінгу розповів в.о. начальника управління СБУ у Полтавській області Костянтин Семенюк.

«Ми розглядаємо версії як і з корегуванням, так і можливий розвідувальний дрон. Хоча даних про те, що був такий дрон від сил ППО у нас такої немає. ЗМІ про це писали, але воно не відповідає дійсності», – сказав Семенюк.

Він зазначив, що громадяни, які в перші години розповсюджували фото та відео з місця удару, понесуть відповідальність.

«Ми здійснюємо повний комплекс контррозвідувальних заходів із пошуку осіб, які здійснювали фото та відеофіксацію і поширювали це в різних соцмережах, в тому числі і російських. Окремі особи вже встановлені і з ними проводяться відповідні заходи. Відео видалені», – додав він.

Нагадаємо, вранці 3 вересня російські війська вдарили двома балістичними ракетами по навчальному закладу в Полтаві, було частково зруйновано одну з будівель Інституту зв'язку.

На даний момент відомо про 53 загиблих та майже 300 поранених. На місці удару ще продовжуються роботи, під завалами можуть бути люди.

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України (ст. 110 КК України).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО