Податись на грант для навчання у виші можна буде пізніше – МОН

МОН відтермінувало подачу на державний грант для здобуття вищої освіти до 15 вересня. Саму процедуру спростили – подача відбуватиметься через «Дію», без ЄДЕБО та банків.

Про це повідомили у пресслужбі МОН.

«Подати заявки буде можливо орієнтовно з 15 вересня 2024 року (дату та час буде оголошено окремо). Алгоритм подання на державний грант суттєво спрощується. Критерії для надання державних грантів та їхні суми не змінюються», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що це пов'язано зі змінами, які найближчим часом буде внесено до відповідної постанови. Зазначається, суттєво оптимізовано логістику надання державних грантів для здобуття вищої освіти: процедура надання грантів буде швидшою та простішою.

«Серед нововведень: подання відбуватиметься суто через мобільний застосунок Дія. Тобто не потрібно подавати заяву через електронний кабінет в ЄДЕБО та відкривати спеціальний рахунок в банку», – зазначили у МОН.

Подати заявку на грант, як повідомляється, може студент/студентка самостійно (без участі одного із батьків чи законних представників).

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував нові програми щодо підтримки молоді. Раніше ми писали, як зміниться система держзамовлення та хто зможе отримати грант на навчання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО