Удар по Полтаві: Зеленський назвав час підльоту ракети

Росія заздалегідь прорахувала ракетний удар по Інституту зв'язку у Полтаві, де загинуло понад 50 людей. Ракета з рф летіла близько трьох хвилин. Люди просто не встигли дійти у сховище.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News.

«Вони вдарили, то був ракетний удар, прорахований удар. Ракета летіла десь близько трьох хвилин. Тому люди не встигли спуститися у бомбосховища. І зараз вважається, що багато з них поранено або вбито було саме в момент їхнього спуску в бомбосховище», – сказав він.

За словами Зеленського, люди у Полтаві відреагували на ракетну загрозу досить швидко, але їм не вистачило часу, щоб спуститись до укриття.

Нагадаємо, вранці 3 вересня російські війська вдарили двома балістичними ракетами по Полтаві. Було влучання по території навчального закладу (частково зруйновано одну з будівель Інституту зв'язку) та сусідній лікарні.

За останніми даними ДСНС, відомо про 54 загиблих та 297 постраждалих. В ОВА повідомляли, що стан понад 60 постраждалих внаслідок російського ракетного удару медики оцінюють як важкий, понад 140 пацієнтів – як середній.

СБУ під час розслідування обставин ракетного удару по Інституту зв'язку в Полтаві розглядає різні версії, зокрема пов'язані з коригуванням удару.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО