Стало відомо, скільки повітряних цілей запустила рф по Україні за тиждень

Російські війська за тиждень застосували проти України понад 1160 повітряних цілей. Ворог використав дрони, ракети та авіабомби.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Лише за один тиждень росія застосувала проти наших людей понад 800 керованих авіаційних бомб, майже 300 «шахедів», понад 60 ракет різних типів», – зазначив він.

Зеленський вкотре наголосив, що терор росіян зупиняється тільки ударами по військових аеродромах, по базах та по логістиці ворога. Тому Україна щодня працює заради сильних рішень на підтримку захисту.

«Щодня ми працюємо заради більш сильних рішень на підтримку нашого захисту – заради відповідних далекобійних рішень. Про це я говорив із партнерами й на засіданні «Рамштайну». Дякую всім країнам, які підтримали нас відповідними пакетами допомоги», – додав президент.

Нагадаємо, росіяни в ніч на 8 вересня атакували Україну 4 ракетами Х-59, а також понад 20 ударними безпілотниками. В результаті протиповітряного бою збито одну керовану авіаційну ракету та 15 ударних БПЛА.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що Україна активно розвиває РЕБ для протидії російським безпілотникам. Це дозволить зберегти обмежені системи ППО і ракети, які необхідні для захисту від російських ракетних ударів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО