Рф вдарила по Україні балістикою і 46 «шахедами»: що відомо про наслідки

Росія вночі 10 вересня атакувала Україну балістичною ракетою «Іскандер-М», протирадіолокаційною ракетою Х-31П та 46 ударними безпілотниками типу Shahed.

Про це повідомляють Повітряні сили.

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській областях.

Атаку відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, підрозділи РЕБ.

Внаслідок протиповітряного бою збито 38 ударних дронів. Ще три безпілотники вийшли з підконтрольного повітряного простору України: один – у напрямку росії, два – у напрямку окупованої Луганської області.

Ще три ворожі «шахеди» локаційно втрачені на території України (ймовірно, впали під впливом засобів РЕБ).

На даний момент відомо, що на Черкащині є кілька влучань, а також є наслідки через падіння уламків.

У Черкасах двоє людей травмовано. Також пошкоджено декілька будинків та об'єктів приватного бізнесу.

На Уманщині пошкоджено інфраструктурний об'єкт, у Черкаському районі через падіння уламків горіла лісова підстилка.

На Київщині в одному з районів внаслідок падіння уламків збитих цілей виникла пожежа лісової підстилки. Крім того, в одному із населених пунктів пошкоджено господарську будівлю.

«Шахеди» також намагалися атакувати Київ, тривога тривала майже дві години. «Весь цей час російські дрони заходили в бік столиці з різних напрямків та різними групами. Але силами та засобами протиповітряної оборони усі БпЛА ворога були знищені. Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих», – повідомили у військовій адміністрації.

Нагадаємо, минулої ночі рф атакувала Україну трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 та 8 ударними дронами типу Shahed.

Крім того, протягом доби російські війська атакували енергетичні об'єкти у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО