Зеленський представив нового главу МЗС та озвучив завдання для нього

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 10 вересня, презентував нового міністра закордонних справ України Андрія Сибігу.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Під час церемонії Зеленський розповів, які завдання поставлені перед новим головою зовнішньополітичного відомства.

Так, МЗС під керівництвом Сибіги має посилити взаємодію як із країнами-сусідами України, так і з державами Латинської Америки, Африки та Азії.

Зеленський також зазначив, що важливим питанням є нагальні потреби фронту та забезпечення стійкості усієї держави.

«Наші партнери мають знати кожну нашу потребу й кожну можливість нашої з ними співпраці. Забезпечення фронту, спільне оборонне виробництво, відбудова в Україні, посилення санкцій проти Росії та використання російських активів заради українського захисту, підтримка наших спільнот за кордоном – це має бути напрямками постійної роботи кожного українського дипломата», – сказав він.

Крім того, новий міністр має зайнятися організацією другого Саміту миру.

«Всі мають розуміти, що мир для України та справедливе закінчення цієї війни є не просто історичною місією, але щоденною й дуже кропіткою роботою. Я впевнений, що Україна здатна виконати таку роботу – перемогти в цій війні та забезпечити мир», – додав Зеленський.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада оновила склад уряду. Першим було призначено нового міністра закордонних справ.

Новий глава відомства заявив, що найближчим часом міністерство буде переформатоване, а його координуюча роль посилюватиметься.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО