У Пекіні відреагували на слова Зеленського про деструктивність мирного плану КНР і Бразилії

Китай поки що не планує переглядати свою позицію щодо війни в Україні – керівництво країни має намір і надалі просувати мирний план, розроблений спільно з Бразилією.

Про це повідомила представниця МЗС КНР Мао Нін, коментуючи нещодавню заяву президента України Володимира Зеленського.

«Дозвольте мені повторити, що Китай та Бразилія висунули шість спільних домовленостей для вирішення одного невідкладного пріоритетного завдання – деескалації ситуації. Загальні домовленості наголошують, що всі відповідні сторони повинні дотримуватись трьох принципів для деескалації ситуації, а саме: не розширювати поле бою, не ескалювати бойові дії і не провокувати жодну із сторін», – сказала вона.

За словами Мао Нін, ця ініціатива вже отримала позитивний відгук від більш ніж 110 країн, оскільки «відповідає спільному прагненню міжнародної спільноти».

Вона також додала, що офіційний Пекін «підтримує тісний зв'язок з Україною» щодо обговорення теми війни.

«Китай продовжить сприяти мирним переговорам та відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи», – підсумувала чиновниця.

Нагадаємо, що у китайсько-бразильському проекті немає згадок про виведення російських військ з території України. Зеленський, коментуючи цей план, заявив, що він є деструктивним, а країни, які пропонують таку ініціативу, займають бік росії.

Раніше президент висловив думку, що за підтримки Пекіна війна росії проти України триватиме довше.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО