У США заявили про ліквідацію чотирьох ватажків ІДІЛ в Іраку

Американські військові спільно з іракськими колегами провели рейд у Західному Іраку, в ході якої були ліквідовані, зокрема, четверо лідерів терористичного угруповання «Ісламська держава».

Про це йдеться у повідомленні Центрального командування США (CENTCOM).

Як зазначається, загалом в ході рейду американським та іракським силам вдалось ліквідувати 14 бойовиків ІДІЛ.

Водночас у командуванні зазначили, що операція була спрямована проти лідерів угруповання.

За оцінками США, були вбиті четверо лідерів ІДІЛ, зокрема: Ахмад Хамід Хусейн Абд-аль-Джаліл аль-Ітаві, відповідальний за всі операції в Іраку, Абу Хаммам, відповідальний за нагляд за всіма операціями в Західному Іраку, Абу-Алі ат-Тунісі, відповідальний за нагляд за технічним розвитком, і Шакір Абуд Ахмад аль-Іссаві, відповідальний за нагляд за військовими операціями в Західному Іраку.

«CENTCOM залишається відданим справі остаточної перемоги над ІДІЛ, яка продовжує загрожувати Сполученим Штатам, нашим союзникам і партнерам, а також регіональній стабільності», – заявив командувач Центрального командування Збройних сил США Майкл Ерік Курілла.

Як відомо,військові США ліквідували у Сирії старшого лідера ісламістського терористичного угруповання «Хуррас ад-Дін» Абу-Абд аль-Рахман аль-Маккі.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Сполучені Штати в результаті успішної контртерористичної операції ліквідували нового лідера терористичної організації Аль-Каїда. Наступник Усами бен Ладена, 71-річний Айман аз-Завахірі, був убитий 1 серпня ударом з безпілотника.

А пізніше у вересні під час антитерористичної операції на півдні Ємену американські військові ліквідували 24 бойовиків угруповання «Аль-Каїда».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО