Росія ділиться з Іраном секретною ядерною інформацією та технологіями – західні чиновники

Росія ділиться з Іраном секретною ядерною інформацією та технологіями. США та Велика Британія стурбовані можливим створенням ядерної зброї Тегераном.

Про це пише Bloomberg.

Видання, з посиланням на західних чиновників, пише, що Кремль посилив співпрацю з Іраном через амбіції Тегерану створити ядерну зброю. Це викликає занепокоєння у США та Великої Британії.

«За словами речника Ради національної безпеки Білого дому, адміністрація Байдена залишається глибоко стурбованою ядерною діяльністю Ірану. Байден дав зрозуміти, що США готові протидіяти, щоб запобігти будь-якій ядерній ескалації з боку Ірану», – йдеться у повідомленні.

Також нещодавно державний секретар США Ентоні припустив, що рф надала Ірану інформацію про ядерні технології в обмін на ракети Fath-360.

«Росія ділиться технологіями, які шукає Іран – це вулиця з двостороннім рухом – в тому числі з ядерних питань, а також деякою космічною інформацією», – заявив Блінкен.

Нагадаємо, раніше в Євросоюзі заявили, що отримали достовірну інформацію про передачу росії балістичних ракет від Ірану. Надання військової допомоги Кремлю підтвердив і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Військово-політичне керівництво України також отримало інформацію про передачу росії іранських балістичних ракет від західних розвідок.

Міністерство закордонних справ України викликало тимчасового повіреного Ірану та у «жорсткій формі» попередило його про наслідки передачі ракет.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО