Суд вкотре продовжив арешт ексначальнику Чернівецької митниці

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 жовтня строк тримання під вартою колишнього начальника Чернівецької митниці Державної фіскальної служби Миколи Салагори. НАБУ і САП підозрюють його у співорганізації зловживань під час розмитнення товарів.

Таке рішення ще 8 серпня ухвалив ВАКС, яке залишила без змін Апеляційна палата ВАКС рішенням від 23 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Салагору на два місяці. Альтернативою йому визначили 60 млн грн застави. Арешт продовжували, а заставу залишали без змін. 8 серпня ВАКС знову продовжив арешт Салагори, тепер до 8 жовтня. Заставу в 60 млн грн залишили без змін. Його захисники подали апеляційну скаргу.

«Апеляційні скарги захисників підозрюваного (Салагори – ред.) на ухвалу слідчого судді ВАКС від 8 серпня 2024 року про продовження строку тримання під вартою (Салагори – ред.) залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді ВАКС від 8 серпня 2024 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру 11 особам у створенні злочинної організації на Чернівецькій митниці. За версією слідства, підозрювані організували незаконне ввезення через митний пост «Вадул-Сірет» товарів з Туреччини (одяг, взуття, аксесуари), оформлюючи транспорт з ними як порожній або маскуючи їх іншими товарами зі значно меншою митною вартістю.

За останньою схемою, службові особи митного поста на підставі підроблених документів забезпечували позачерговий пропуск вантажівок без проведення митного огляду. Надалі транспорт їхав до складів підприємців, де високоліквідні товари вивантажували та реалізовували, а завантажені замість них товари прикриття доставляли на митний пост «Чернівці» для завершення оформлення та сплати занижених платежів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО