Апеляційна палата залишила без змін заставу голови Антимонопольного комітету

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не взяла під варту і залишила без змін заставу в 30,28 млн грн, визначену голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку. НАБУ і САП підозрюють його у незаконному збагачення та недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС, не зазначаючи прізвища фігуранта.

Проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Кириленка. Саме йому визначили 30,28 млн грн застави як запобіжний захід.

«16 вересня 2024 року АП ВАКС розглянула апеляційні скарги сторін на ухвалу слідчого судді ВАКС від 28.08.2024 про застосування до керівника одного з держорганів зі спеціальним статусом запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 30 280 000 грн. За результатами розгляду колегія суддів АП ВАКС залишила без задоволення апеляційні скарги сторін, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує суд.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові АМКУ Павлу Кириленку. За версією слідства, у 2020–2023 роках вказана особа, обіймаючи посаду керівника Донецької обласної державної адміністрації, набула 21 об'єкт нерухомого майна та 1 люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО