Суд знову продовжив обов'язки чотирьом фігурантам справи ексміністра Сольського

Вищий антикорупційний суд продовжив до 5 листопада строк дії обов'язків, покладених на чотирьох підозрюваних у справі колишнього міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського про заволодіння землею у Сумській області на 291 млн грн.

Такі рішення 5 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив 3 млн грн застави ексначальниці Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Наталії Усик. На неї також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Сумської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти.

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків. Суд клопотання задовольнив частково, дозволивши Усик вільно пересуватися Україною.

Також суд продовжив до 5 листопада строк дії обов'язків, покладених на ексначальника відділу у Роменському районі Головного управління Держгеокадастру у Сумській області Сергія Проня. У нього такий самий перелік обов'язків.

Продовжили зобов'язання і колишній начальниці юридичного управління ГУ Держгеокадастру Сумщини, а нині першої заступниці начальника цього управління Віті Маліковій. У неї такий самий перелік обов'язків, що і в Усик.

Крім того, суддя до 5 листопада продовжив обов'язки, покладені на Миколу Антонюка. У нього такі ж обов'язки, але існує заборона на покидання Рівненської області без дозволу.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру міністру агрополітики Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам. За версією слідства, підозрювані організували заволодіння землею в Сумській області, а також спробували заволодіти й іншими ділянками в регіоні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО