Боксер Усик прокоментував своє затримання в аеропорту Кракова

Український боксер Олександр Усик прокоментував своє затримання в краківському аеропорту. Він заявив, що сталося непорозуміння та подякував українським дипломатам за підтримку.

Про це йдеться у його публікації в Instagram.

Згідно зі словами Усика, у Польщі сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Він висловив вдячність суспільству та дипломатам за підтримку.

«Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії», - йдеться у повідомленні.

При цьому, польський промоутер Анджей Василевський розповів, що український боксер приїхав до Кракова з Києва на автомобілі та планував вилетіти до Іспанії для участі у тренувальному таборі.

«Однак прикордонна служба не захотіла пускати на борт літака його товариша. Чемпіон вирішив, що не полетить без друга, тож обох затримали. Наші служби аеропорту без причини не хотіли пускати товариша Усика в літак. Тверезого та з документами. Який сором! Я знаю Олександра особисто. Топовий та елегантний, завжди поважає закон», - заявив Василевський.

Водночас, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга зазначив, що представники міністерства за дорученням президента «негайно відреагували на затримання» чемпіона в Кракові та «сприяли його звільненню».

«Деталі мені повідомив наш Генконсул. Ми вважаємо такі дії непропорційними та неприпустимими щодо нашого чемпіона і надішлемо відповідну ноту польській стороні», - розповів глава МЗС.

Нагадаємо, вчора ввечері, 17 вересня, український боксер Олександр Усик був затриманий в аеропорту Кракова.

Згодом президент України Володимир Зеленський прокоментував раптове затримання українського боксера у Польщі. Він заявив, що Усика вже відпустили.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО