Синоптики розповіли, на яку погоду чекати восени

В Україні триває метеорологічне літо, температура на сьогодні ще не знизилася до рівня метеорологічної осені. До того ж сама осінь також буде теплішою за норму.

Про це повідомила спікерка Укргідрометцентру Наталія Птуха на брифінгу в Медіацентрі Україна в середу.

«У нас поки що триває метеорологічне літо, тому що температура не знизилася настільки, щоб можна було фіксувати факт настання метеорологічної осені», – сказала вона.

За її словами, осінь цього року також буде теплішою за норму.

«Для вересня та жовтня середньомісячна температура очікується на два-три градуси вищою за кліматичну норму. У листопаді вже наближатимемося ближче до кліматичної норми. У вересні ми маємо дефіцит опадів. У жовтні вже ближче до норми та, в принципі, на листопад також розраховуємо, що вже має вирівнятися», – розповіла спікерка.

Птуха зазначила, що говорити про зиму 2024-2025 поки зарано. Але вже зараз зрозуміло, що періодів холоду буде не так багато і вони будуть не настільки сильними. Проте українці все ж таки мають бути готові до будь-яких погодних явищ.

Нагадаємо, у Києві серпень також бив температурні рекорди. Вчені вважають, що весь 2024 рік також може стати рекордно теплим.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО