Друга хвиля вибухів у Лівані: відомо про щонайменше 20 загиблих

У середу, 18 вересня, на півдні Лівану здетонували портативні радіоприймачі, які використовувалися озброєним угрупованням «Хезболла». Відомо про щонайменше 20 загиблих та понад 450 поранених.

Про це пише Reuters.

Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що 20 людей загинули та понад 450 отримали поранення в середу, 18 вересня, в передмістях Бейрута та в долині Бекаа. А кількість загиблих у результаті вибухів у вівторок зросла до 12, включаючи двох дітей, ще майже 3000 людей поранені.

Ізраїльські офіційні особи не коментували вибухи, але джерела безпеки заявили, що відповідальність за них несе ізраїльське шпигунське агентство Моссад. Одна з офіційних осіб «Хезболли» заявила, що цей епізод став найбільшим порушенням безпеки в історії угруповання.

Нагадаємо, 17 вересня у Лівані почали масово вибухати пейджери, які використовує «Хезболла». Загинули щонайменше дев'ять осіб, понад 2700 постраждали.

Угруповання звинуватило в атаці Ізраїль. Хоч Ізраїль свою причетність поки що не визнав, проте сьогодні міністр оборони Ізраїлю заявив про початок «нової фази війни» на тлі масових вибухів у Лівані.

А у середу, 18 вересня, у Лівані почали вибухати портативні рації, які також використовували бойовики «Хезболли».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО