У МЗС відповіли на заяву Сікорського про Крим: територіальна цілісність не обговорюється

Територіальна цілісність України, зокрема, статус Криму, ніколи не була і не може бути предметом обговорення чи компромісів.

Так у Міністерстві закордонних справ відповіли на пропозицію Радослава Сікорського щодо Криму.

«Крим — це Україна. Крапка. На боці України наші Сили Оборони, партнери, Статут ООН та міжнародне право. Крим – це центр ваги європейської архітектури безпеки. Її повноцінне відновлення можливе лише після повної деокупації всієї території України, включно з українським півостровом», – йдеться у заяві.

У МЗС чекають від партнерів подальшої рішучої підтримки, щоб змусити росію вивести війська та озброєння з усієї території України та відновити її територіальну цілісність, а також притягнути рф до відповідальності за її агресію та всі злочини.

«Всі зусилля мають бути спрямовані на те, щоб швидше досягти цих цілей, а не задовольняти, у той чи інший спосіб, апетити Кремля за рахунок інтересів України і міжнародного права», – зазначили у міністерстві.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував передати окупований Крим під мандат ООН для підготовки «чесного референдуму».

Глава Меджлісу назвав такі заяви «неприпустимими та цинічними».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО