Ердоган виступив за повернення Криму Україні

Читать на русском
Туреччина в рамках своєї позиції щодо війни виступає за повернення Криму під український контроль, заявив Ердоган.
Фото: AP

Туреччина й надалі підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність України. У рамках своєї позиції країна виступає за повернення Криму під український контроль.

Про це заявив турецький президент Реджеп Таїп Ердоган у відеозверненні до учасників саміту Кримської платформи, його слова цитує Anadolu.

Довоєнні економічні показники: як жилося Донбасу та Криму до приходу росіїДонецьк, Луганськ, Сімферополь до російської агресії – якими були бюджети міст, державні субвенції та середні зарплати.

«Наша підтримка територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України непохитна. Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права», – сказав політик.

Він також зазначив, що кримські татари мають отримати можливість жити «вільно, безпечно і мирно на своїй батьківщині».

Крім того, Ердоган наголосив на прагненні Анкари до завершення війни в Україні.

«Ми щиро хочемо, щоб війна закінчилася справедливим та міцним миром, що ґрунтується на територіальній цілісності, суверенітеті та незалежності України», – резюмував турецький президент.

Нагадаємо, сьогодні у Києві проходить саміт Кримської платформи. На захід прибули президент Литви Гітанас Науседа, прем'єр-міністр Латвії Евіка Силіня та президент чеського Сенату Мілош Вистрчіл.

«Слово і діло» також пропонує згадати ключові події, пов'язані з Кримом з 1991 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: