Україна має план деокупації Криму: у розвідці розповіли деталі

Читать на русском
Сили оборони України розробили план деокупації Криму та знищення Кримського мосту, заявили у ГУР.
Shutterstock

Українські захисники мають план остаточного знищення незаконного Керченського мосту та повернення окупованого росією Криму.

Про це представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявляє в інтерв'ю «Київ 24».

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

Згідно з його словами, наразі росіяни використовують тимчасово окупований півострів як «велику військову базу». Юсов наголошує, що окупований Крим є важливою територією для росіян з погляду логістики.

«Хотілося б подивитися на годинник і сказати, що мосту ще залишилося стояти 15 хвилин - але реальність складніша», - повідомив представник ГУР.

При цьому, Юсов додав, що ЗСУ мають план деокупації півострова, але зазначив, що ці деталі поки що не будуть розкривати.

«Безумовно, Сили безпеки й оборони мають плани щодо як деокупації українських земель і півострова, так і знищення всіх речей, які цьому заважають. Ми не даватимемо анонси. Як і не робилося це минулі рази, коли відповідні ураження завдавалися й були ефективними», - зазначили у розвідці.

Нагадаємо, нещодавно бійці ГУР в Криму знищили російський швидкісний катер «Тунєц».

Раніше стало відомо, що США не хочуть дозволяти Україні використовувати в Курській області надану ними далекобійну зброю, оскільки вважають, що краще приберегти її для ударів по тимчасово окупованому Криму.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, з якою регулярністю відбуваються атаки на військові об'єкти росіян в окупованому Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: