Iзраїль ліквідував високопоставленого командира «Хезболли» під час обстрілу

Ізраїль вбив одного з командувачів «Хезболли» та інших високопоставлених осіб ліванського руху під час авіаудару по Бейруту.

Про це Reuters повідомили ізраїльські військові та джерело в органах безпеки Лівану.

Джерела заявили, що Ібрагім Акіл був убитий разом з іншими високопоставленими членами елітного підрозділу «Хезболли» під час авіаудару по Бейруту.

«Хезболла» підтвердила смерть Акіла в заяві, в якій його назвали «одним зі своїх вищих лідерів», не надавши подробиць, як він помер.

Міністерство охорони здоров'я Лівану повідомило, що щонайменше 14 людей загинули під час удару, і очікується, що кількість жертв зросте, оскільки рятувальні групи працювали всю ніч. Раніше міністерство повідомляло про щонайменше 66 поранених, дев'ятеро з яких перебувають у важкому стані.

Друге джерело служби безпеки повідомило, що щонайменше шість інших командирів Хезболли загинули, коли кілька ракет влучили по будівлі. Вибух розірвав нижні рівні побудови, коли Акіл мав зустріч з іншими командирами всередині.

У короткій заяві, оприлюдненій ізраїльськими ЗМІ, прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху сказав, що цілі Ізраїлю є чіткими, а його дії говорять самі за себе.

«Послідовність дій на новій фазі триватиме, доки наша мета не буде досягнута: безпечне повернення жителів півночі до своїх домівок», – прокоментував удар міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант.

Нагадаємо, 19 вересня Армія оборони Ізраїлю завдала серії ударів по об'єктах угруповання «Хезболла» у південній частині Лівану.

А 17 та 18 вересня у Лівані відбулися масові вибухи пейджерів та інших засобів зв'язку у людей, причетних до угруповання Хезболла.

За останніми даними, вибухи пейджерів та рацій у Лівані забрали життя 37 людей, більшість це бойовики угрупування Хезболла. Ще майже 2800 людей поранено.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО