САП скерувала до суду обвинувачення стосовно фігуранта справи нардепа Гунька

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Володимира Івасика, якого обвинувачують у причетності до справи за обвинуваченням народного депутата Анатолія Гунька у підбуренні до хабарництва.

Про це повідомляє прес-служба САП, не зазначаючи прізвищ фігурантів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Гунька та Івасика.

«20 вересня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт стосовно спільника народного депутата, якого викрили на одержанні 85 тис. доларів США неправомірної вигоди за забезпечення надання приватному підприємству в оренду державних земель (ч. 3 ст. 369, ч. 5 ст. 190 КК України)», – інформує прокуратура.

Як відомо, антикорупційний суд узяв під варту Гунька з альтернативою 30 млн грн застави. Пізніше заставу зменшили до 10 млн грн і нардеп вийшов з-під варти.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно нардепа Анатолія Гунька та його помічника. За версією обвинувачення, Гунько у змові зі своїм помічником Ігорем Калініченком та ще одним спільником Володимиром Івасиком вимагали та одержали від представника сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агроформ-2019» Нікуліна неправомірну вигоду.

Кошти вони отримали за надання державних земель для обробітку. Цими землями користуються дослідні господарства зі структури Національної академії аграрних наук. Зокрема, йшлося про ДГ «Тучинське», яке розташоване в селі Тучин Рівненської області. Як стверджував прокурор, за кожен 1 га землі необхідно було сплатити 130 доларів. Загалом ішлося про 1700 га за 221 тисячу доларів. З цієї суми необхідно було передати завдаток у 85 тис. дол, а решту – після збору врожаю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО