У Південній Кореї прогнозують, що їхній пенсійний фонд вичерпається до 2056 року

Уряд Південної Кореї заявив, що національний пенсійний фонд країни – один з найбільших у світі – вичерпається до 2056 року, якщо не будуть проведені термінові реформи, включаючи підвищення внесків.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Фонд досягне свого піку у 2041 році, а потім, за нашими фінансовими оцінками, може бути повністю вичерпаний у 2056 році. Якщо не буде реформ, виснаження відбудеться швидше», – заявив перший заступник міністра охорони здоров'я Лі Кі-Іль.

Раніше прогнозувалося, що це станеться у 2055 році. І хоча нова оцінка трохи краща за попередній прогноз, ризик вичерпання фонду підкреслює важку ситуацію, що склалася для пенсіонерів у Південній Кореї, яка стикається зі швидким старінням населення та найнижчим рівнем народжуваності у світі.

Уряд запропонував пенсійні реформи на початку цього місяця, включаючи поступове збільшення ставки внесків до 13% доходу з нинішніх 9%. Якщо парламент схвалить їх, то це будуть перші зміни з 1998 року.

Президент Південної Кореї Юн Сок Єль також запропонував багаторівневу систему, в якій зобов'язання збільшуватимуться для літніх працівників за вищою ставкою, а для молодих – поступово.

Крім того, для отримання більшого прибутку уряд хоче, щоб фонд збільшив свою присутність у закордонних активах та альтернативних інвестиціях, включаючи нерухомість, інфраструктуру та фонди прямих інвестицій.

Нагадаємо, у Китаї вперше майже за півсотні років хочуть підвищити пенсійний вік.

З інфографіки можна дізнатися, в яких країнах протягом останніх двох років підвищувався пенсійний вік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО