Німеччина виділить 70 млн євро на відновлення енергетики України

У середу, 25 вересня, бюджетний комітет Німеччини затвердив зимовий пакет допомоги вартістю 70 мільйонів євро для тепло- та електропостачання України.

Про це повідомляє Міністерство економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Зазначають, що за рахунок цих коштів українські міста та муніципалітети забезпечать теплоелектростанціями, котельнями, генераторами та сонячними панелями.

«Росія хоче виснажити і вигнати українців своїми атаками на енергопостачання. Особливо взимку тепло та електроенергія життєво необхідні для виживання людей в Україні. Україна протистоїть цьому, але потребує підтримки. Німеччина та багато союзників твердо на їхньому боці. Ми підтримуємо Україну у відбудові енергопостачання в децентралізований спосіб, тому що тоді росія не зможе її так просто знищити. Ця підтримка є вимогою солідарності, але вона також відповідає інтересам Німеччини. Тому що Україна також захищає нашу безпеку в Європі та в Німеччині у цій війні», – заявила федеральна міністерка розвитку Свенья Шульце.

У Німеччині вважають, що створення децентралізованих і гнучких систем енергопостачання, таких як невеликі теплоелектроцентралі, котли, генератори та сонячні панелі, сприятиме запобіганню найсерйознішим наслідкам у містах і громадах, які постраждали, особливо в умовах наближення зими.

Ця ініціатива забезпечить більш стабільне та незалежне енергопостачання для громадських центрів, лікарень, шкіл та інших соціальних закладів.

Нагадаємо, нещодавно влада Німеччини поставила новий пакет військової допомоги для Сил оборони України. До нього увійшли танки, засоби ППО та багато інших видів озброєнь.

А 23 вересня, президент України Володимир Зеленський зустрівся із канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Нью-Йорку. Вони обговорили наближення справедливого миру в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО